Anton Albers overleden_28-1-2015

Mede-oprichter KIS Anton Albers overleden

Op 28 januari 2015 is op 89 jarige leefijd ons bestuurslid van het eerste uur Anton Albers overleden.

toenmalig voorzitter Libbe van Dijk (links) en Anton Albers bij zijn afscheid -[okt.2005]

Officieel is de KIS 1 februari 1956 opgericht, maar Anton Albers was al voor die tijd bezig met de aangepaste sporten. Mede door toedoen en zijn lidmaatschap aan de BNMO (Bond voor Nederlandse Militaire Oorlogsslachtoffers) heeft Anton samen met Daan van der Kroef de eerste schreden gezet om de KIS gestalte te geven. Samen vonden ze een sportleraar in Haarlem (Tammo v.d. Scheer), die de eerste sportleider van de KIS werd.

Samen met Tammo heeft Anton in Nederland het zitvolleybal geïntroduceerd. De KIS ontpopte zich in de beginjaren als een echte omnisportvereniging. Zwemmen, zitvolleybal, atletiek, tafeltennis en boogschieten vormden de sport-onderdelen bij de KIS. Ook zorgde Anton ervoor dat mensen met een visuele handicap konden sporten. Daarmee was ook de KIS een van de eerste sportverenigingen in Nederland voor blinden en slechtzienden.

Anton Albers is vanaf de start in 1956 penningmeester geweest van bij de Kennemer Invaliden Sportclub - KIS-. Pas in 2005 legde bij zijn functie na 50 jaar neer en werd hij opgevolgd door de huidige penningmeester.

Wij zien in Anton een groot bestuurder en zijn er trots op dat hij de gehandicapten sport in Nederland een enorme inpuls heeft gegeven. Kinderen, kleinkinderen en verdere familieleden wensen wij veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Heemskerk, 1 februari 2015
bestuur KIS