Gezocht trainer voor handbikegroep

Gezocht trainer voor handbikegroep

handbiker

Wij zoeken een enthousiaste trainer voor een nieuw op te zetten handbikegroep!

functieomschrijving:

De KIS zoekt een enthousiaste trainer / begeleider voor onze nieuw op te zetten handbike groep. Wat is handbiken? Handbiken, in het Engels ook wel handcycling genoemd, is een sport die onder andere wordt beoefend door personen met een beperking. Hierbij beweegt men zich voort in een handbike, een speciaal soort fiets waarvan de 'pedalen' (meestal) gelijkmatig worden voortbewogen door de armen of in ieder geval de bovenste extremiteiten. Dit in tegenstelling tot een ligfiets, die wordt voortbewogen door de benen (onderste extremiteiten).

Wij zoeken iemand die deze groep mensen kan trainen (o.a. techniek bijbrengen), kan motiveren en begeleiden. De groep bestaat vooralsnog uit +/- 10 enthousiaste sportievelingen met wisselende beperkingen.

Wat zoeken wij:

Iemand die twee uurtjes per week kan missen om deze nieuwe groep sporters naar een hoger niveau kan tillen. Deze sporters hebben al een revalidatie-periode achter de rug en zijn via o.a. Revalidatiecentrum Heliomare enthousiast gemaakt voor het handbiken.

Waarom vrijwilliger worden bij onze handbikegroep?

U krijgt een kick om deze mensen te trainen en hun progressie in hun sport te zien ontwikkelen! U bent een echte 'mensen-mens', die naast het sociale gebeuren deze speciale groep sporters kan motiveren om over hun eigen 'grens' te gaan!

Bent u diegene die ons gaat helpen? Schrijf u CV naar secretaris@kennemerinvalidensportclub.nl