verslag eerste handbike training

Verslag eerste handbike training

Na een eerste kennismaking en een kop koffie in het restaurant is de allereerste handbike training gestart in recreatiegebied Spaarnwoude.Handbikers in de startblok_deel 1

In eerste aanleg hadden 16 belangstellenden zich voor de groep aangemeld waarvan er op deze 16e augustus 2015 er acht verschenen.

Videoverslag

Met dank aan Sandra Prins voor het ter beschikking stellen van de beelden.

De training werd gegeven door Timo Bakker die tot dusverre alleen ervaring had met het trainen van de badmintongroep. Maar desalniettemin ging het goed. Het tempo lag niet te hoog, zodat iedereen in de groep aansluiting kon vinden. Van te voren duidelijk afspraken gemaakt, over de obstakels die we onderweg tegen komen, zodat daar geen misverstand over kon ontstaan.
Inge Bakker sloot op de fiets de rij handbikers af en had met Timo die voorop reed portofoon contact zodat sturing aan het tempo kon worden gegeven.

Onderweg trok de groep handbikers wel wat bekijks hetgeen ook spontaan applaus opleverde! Zowel handbikers met een aankoppelhandbike als met een vastframe handbike deden mee aan de training. Vooraf is ook expliciet aangegeven dat het geen wedstrijd is, maar dat getraind wordt op conditie en techniek.

handbikers in de startblok_deel 2
De gekozen blauwe route was een prima start van deze nieuwe activiteit. Onderweg een paar gestopt om wat technische tips door te nemen en om wat achterblijvers weer aansluiting te laten zoeken bij de groep.
De handbikers waren enthousiast na afloop en met de opdracht voor ieder om feedback te geven over de invulling van deze groep, keerde iedereen voldaan weer huiswaarts.

handbikers in de startblok_deel 3