Shuttlekanon in gebruik genomen

afbeelding shuttlekanon in gebruik

Na lang wachten was het dan eindelijk zover. De lang gekoesterde wens om over een shuttlekanon te beschikken is in vervulling gegaan.

Mede dankzij het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten kunnen wij onze badminton leden op een juiste en consequente manier aanspelen en zo aan de slagtechniek werken.

Hoe werkt een shuttlekanon?

Zoals op bovenstaande foto is te zien, staat tegenover de speler in de rolstoel een apparaat op een statief. Bovenop dit apparaat, het shuttlekanon zelf, staan de shuttlekokers. Vanuit deze kokers wordt constant één shuttle in het kanon aangevoerd. Met twee roterende borstels, die met grote snelheid draaien in de speelrichting, wordt de shuttle gegrepen door de borstels en in de richting van de speler geworpen. Zowel de richting, hoogte, snelheid als frequentie kan individueel bepaald worden. De shuttle wordt op die manier altijd op de zelfde hoogte en met een zelfde snelheid geworpen. De speler hoeft zich dus alleen maar te concentreren op zijn verdedigingstechniek.

Waarom een shuttlekanon?

Om een slag goed te leren, is het van het allergrootste belang dat de shuttle correct wordt aangespeeld. Want als de speler eerst al zijn energie moet stoppen om de shuttle überhaupt te ‘halen’ is het effect van het juist uitvoeren van de oefening weg. Voorbeeld, als de oefening gericht is op het verdedigen op een ‘forehand’ slag, maar de aangevende speler speelt de shuttle op de backhand, dan is het effect weg. Juist bij een groep die minder kwaliteiten bezitten om elkaar op de juiste manier aan te spelen, is het van belang dat ze een bepaalde slag wel goed leren en dus ook goed krijgen aangespeeld. Het is de investering dus dubbel en dwars waard. Iemand die namelijk op deze manier zijn slagen kwalitatief weet te verbeteren, kan op den duur ook correct shuttles aangeven.

Het Fonds Gehandicaptensport

logo NFSG
Zoals vermeld heeft het Fonds Gehandicaptensport dit project mogelijk gemaakt. Het Fonds Gehandicaptensport is een organisatie die zich ten doel stelt om financiële steun te verlenen waardoor iedereen met een handicap overal kan sporten. Het fonds ontvangt geen geld van de overheid en is daardoor afhankelijk van collectes en vaste donaties. Fonds Gehandicaptensport richt zich als enige fonds op alle sportende gehandicapten (zowel lichamelijk, zintuigelijk als verstandelijk) in Nederland. Elk voorjaar wordt er voor het Fonds Gehandicaptensport gecollecteerd. Wilt u ook uw steentje bijdragen en een keer collecteren bij u in de straat? U kunt uw gegevens doorgeven aan ons secretariaat via de contact gegevens. Wij zorgen ervoor dat uw gegevens op de juiste plaats komen. Namens alle sporters met een beperking alvast hartelijk dank!

50pluszwemmen